Gitaarakkoorden overzicht

In de schema’s die laten zien hoe je gitaarakkoorden vastpakt is de bovenste dikke horizontale de brug van de gitaar. De meest linkse verticale lijn is de laagst klinkende snaar van de gitaar. De meest rechtse verticale lijn is de hoogst klinkende snaar van de gitaar. De lijnen ertussenin duiden de rest van de snaren aan. De stippen duiden aan welk vakje (ruimte tussen de fretten) je moet indrukken.

Voorbeeld: Akkoord C

De hoogst klinkende snaar is snaar 1.

Om het C akkoord te pakken druk je op snaar 2 het eerste vakje in, op snaar 4 het tweede vakje en op snaar 5 het derde vakje. Sla je nu alle snaren van boven naar beneden vrij snel achter elkaar aan, dan heb je een C - akkoord gespeeld.

Lukt het je nu om deze akkoorden te vormen met je vingers en deze akkoorden te onthouden, dan kun je op de pagina Gitaarakkoorden spelen leren om deze akkoorden ritmisch aan te slaan. Als je het vormen van de akkoorden en het aanslaan ervan beheert, dan kun je doorgaan naar de pagina Liedjes om nummers op je gitaar te spelen. 

gitaarakkoorden

Akkoorden opzoeken

C Am

gitaarakkoorden C, D, E, Em, G, A, Am, Dm, Gm, F, B7, Bb

C, D, E, Em, G, A, Am, Dm, Gm, F, Fm, B7, B, Bb

Vingerzettingen voor de gitaarakkoorden

1 = Wijsvinger

2 = Middelvinger

3 = Ringvinger

4 = Pink

Akkoorden vingerzettingen

Bekijk meer gitaarakkoorden

Hieronder vind je de basisakkoorden, maar ook een heleboel extra gitaarakkoorden. Sommige akkoorden zijn een beetje lastig vast te pakken, maar mocht je toch een specifiek akkoord zoeken dan kun je die zoeken in deze afbeelding.

gitaarakkoorden