Gitaar tabs leren spelen

Wat zijn gitaartabs?

Gitaartabs zijn lijnen met daarop cijfers. De lijnen geven de snaren van de gitaar aan en de cijfers de vakjes die je in moet drukken. In de afbeelding hiernaast zie je een voorbeeld van een gitaartab voor het spelen van happy birthday. Dat liedje kun je met één gitaarsnaar spelen en is erg makkelijk. Lees meer over wat tabs zijn.

Lees alles over gitaartabs

Wat betekenen die rare tekens in tabs?

Wanneer je moeilijkere tabs gaat spelen dan kom je regelmatig speciale notaties tegen in de gitaartabs. Tussen de cijfers door zie je bijvoorbeeld: “p, h, /, \, X, ~ of ^” deze tekens geven aan dat je een techniek moet toepassen. Er zijn verschillende technieken waaronder pull off, hammer on, slide up en slide down. Een voorbeeld hiervan is 2/5, hierbij glijd je na het aanslaan van vakje 2 met je vinger door naar vakje 5. Wil je alle technieken leren en kunnen toepassen? Bekijk dan de informatie en video’s via de knop hieronder.

Tab notaties leren

De snaren leren aanslaan

Voordat je je eerste liedje gaat spelen, is het belangrijk dat je weet hoe je snaren aanslaat. Het leren van een techniek zoals tokkelen of spelen met een plectrum kan het spelen van een liedje veel makkelijker maken. In het begin gaat het nog moeizaam, maar uiteindelijk zul je liedjes vele malen sneller en makkelijker kunnen spelen.

Snaren aanslaan plectrum en tokkelen

Speel je eerste liedje met tabs

Begrijp je nu hoe gitaartabs werken? Was het makkelijker dan je had verwacht? Nou, dan ben je klaar voor het spelen van je eerste liedje.

We hebben hieronder een aantal hele makkelijke liedjes met tabs voor je op een rijtje gezet.

Meer Makkelijke Gitaartabs