Gitaarakkoorden overzicht

Gitaarakkoorden schematisch weergegeven

In de schema’s op deze pagina zie je hoe je gitaarakkoorden vastpakt. De bovenste dikke horizontale lijn in een akkoordenschema is de brug van de gitaar. De meest linkse verticale lijn is de laagst klinkende snaar van de gitaar. De meest rechtse verticale lijn is de hoogst klinkende snaar van de gitaar. De lijnen ertussenin duiden de rest van de snaren aan. De stippen duiden aan welk vakje (ruimte tussen de fretten) je moet indrukken.

Voor meer informatie over hoe je akkoordenschema’s leest en hoe je het beste gitaarakkoorden kunt leren spelen klik op de onderstaande button.

Gitaarakkoorden leren spelen

Gitaarakkoorden aanslaan

Lukt het je nu om deze akkoorden te vormen met je vingers en deze akkoorden te onthouden, dan kun je op de pagina Gitaarakkoorden spelen leren om deze akkoorden ritmisch aan te slaan.

Slagritmes

Gitaarakkoorden opzoeken

Hieronder zie je enkele afbeeldingen met heel veel gitaarakkoorden en hoe je deze vastpakt. Je kan ook hierboven een gitaarakkoord opzoeken door hem in te tikken (hoofdlettergevoelig) en vervolgens op ‘bekijk akkoord’ te klikken.

gitaarakkoorden C, D, E, Em, G, A, Am, Dm, Gm, F, B7, Bb

Vingerzettingen voor de gitaarakkoorden

1 = Wijsvinger

2 = Middelvinger

3 = Ringvinger

4 = Pink

Akkoorden vingerzettingen

Bekijk meer gitaarakkoorden

Hieronder vind je de basisakkoorden, maar ook een heleboel extra gitaarakkoorden. Sommige akkoorden zijn een beetje lastig vast te pakken, maar mocht je toch een specifiek akkoord zoeken dan kun je die zoeken in deze afbeelding.